Mons. Benavent: “La vocación de todos debe ser estar a disposición sin servirnos de los otros para nuestros intereses” L'Arquebisbe de València presidix l'eucaristia en la solemnitat de Sant Josep, Patró de l'Església universal, en la Catedral de València

Mons. Benavent: “La vocación de todos debe ser estar a disposición sin servirnos de los otros para nuestros intereses” L'Arquebisbe de València presidix l'eucaristia en la solemnitat de Sant Josep, Patró de l'Església universal, en la Catedral de València

(Fotografía: Víctor Gutiérrez).

– “Per a ser cristians autènticament no són necessàries accions espectaculars ni són necessaris els protagonismes humans»

– “Quan la senzillesa es viu espontàniament fa a una persona gran. Ser xicotets en les grandeses humanes és la màxima expressió de la dignitat humana”

– “En una cultura com la que estem vivint de superficialitat, el seu testimoni és el de la profunditat espiritual”

– “La fe sólida lleva a vivir la vida como una auténtica aventura. El que busca seguridades cierra el horizonte de su vida, pero a quien vive la apertura a la fe se le abren nuevos horizontes”

– “El Sant que està en l’origen i justifica la celebració de les nostres festes de Falles, però com li va passar en la seua vida, cedix tot el protagonisme a la seua esposa, la Mare del Senyor”

 

(Fotografía: Víctor Gutiérrez).

 

El Arzobispo de Valencia ha reflexionado acerca de la figura de San José y de la importancia del Patrono Universal en la Iglesia, señalando su el ejemplo de San José como exigencia para todos de renunciar a los propios intereses, “la vocación de los padres de familia, de los sacerdotes, de las autoridades. Ponernos los unos a disposición de los otros y hacerlo sin querer servirnos de los otros para nuestros propios intereses. Mons. Benavent ha explicado que «en mi opinión San José tenía muy claro que su misión en este mundo era hacerse servidor. Y lo hace sin preguntarse nada, sin oponerse a nada de lo que Dios le iba pidiendo en cada día de su vida. Esa vocación de José debería ser la vocación de todo cristiano: hacernos servidores los unos de los otros por amor”. Esa es la vocación y la actitud fundamental de todo cristiano”.

Además el Arzobispo ha señalado que “per a ser cristians autènticament no són necessàries accions espectaculars ni són necessaris els protagonismes humans». Mons. Enrique Benavent ha afirmado que sólo la sencillez espontánea es lo que da la dignidad. “Sant Josep va viure des de la senzillesa i la humilitat, era un senzill fuster sense poder però Déu li va confiar al seu Fill. Es va caracteritzar pel silenci, de fet no se’ns han transmés en els evangelis ni una sola paraula seua, una vida de poques paraules però d’una acció constant i quan la seua missió estava complida va desaparéixer d’este món amb tota discreció. I és que l’autenticitat de les persones està més en les obres que en les paraules. I és que quan la senzillesa es viu espontàniament això és la que fa a una persona gran. Quan pensem en les grans persones a les quals admirem no pensem mai en aquelles que pretenen ser grans sinó en aquelles que ho són amb humilitat i amb senzillesa. Ser xicotets en les grandeses humanes és la màxima expressió de la dignitat humana, perquè és el que fa gran a una persona als ulls de Déu”.
El Arzobispo de Valencia ha destacado que “Sant Josep era de poques paraules però la capacitat li venia d’actituds interiors, de molta profunditat espiritual. En una cultura com la que estem vivint de superficialitat, el seu testimoni és el de la profunditat espiritual”.

(Fotografía: Víctor Gutiérrez).

Mons. Benavent ha recordado que “és el Sant que està en l’origen i justifica la celebració de les nostres festes de Falles. Però a Sant Josep li passa en els les nostres Festes el mateix que li va passar en la seua vida, i és que encara que va ser una figura clau en la vida del Senyor, sempre es va quedar en un segon lloc, fugint de tot protagonisme. Com hem vist en l’Ofrena de flors, cedix tot el protagonisme a la seua esposa, la Mare del Senyor. Per això és bo reflexionar sobre esta gran figura que per la senzillesa de la seua vida, és un sant que està tan prop al poble cristià, prop a tots els creients, a tots els que en el dia a dia volen ser fidels al Senyor”.

El Arzobispo recuerda cómo se le señala como “un hombre justo, y un hombre de fe que se fió más de Dios que de las propias intuiciones, y la fe se tradujo en obediencia”. Por ello, ha recordado que “sólo una fe en la profundidad de la vida puede llevar a una fe sólida, a vivir la vida como una auténtica aventura. Aquel que busca las propias seguridades cierra el horizonte de su vida, pero a quien vive la apertura de la fe como la vivió San José, se le abren en su vida horizontes nuevos, horizontes de esperanza, infinitos. En un mundo encerrado en sí mismo como es el nuestro, San José nos invita a vivir la aventura de la fe, a fiarnos más de Dios que de nosotros mismos”.En la eucaristía, celebrada en la Catedral de Valencia, el arzobispo de Valencia ha agradecido la presencia de las Falleras Mayores de Valencia, de la Junta Central Fallera, del concejal de Fallas y resto de autoridades, al Gremi dels Mestres Fusters así como de las representantes de las Hogueras de Alicante, la Magdalena de Castellón, y de las Casas Regionales también presentes.

(Fotografía: Víctor Gutiérrez).