Monseñor Fernando Ramón preside la solemnidad de San Vicente Ferrer en la Catedral El Arzobispo permanece en Roma tras asistir al funeral del Papa Francisco

Monseñor Fernando Ramón preside la solemnidad de San Vicente Ferrer en la Catedral El Arzobispo permanece en Roma tras asistir al funeral del Papa Francisco

  • Dominico José Antonio Heredia: “Sant Vicent va saber triar la cultura de la vida enfront de la cultura de la mort.”

 

El obispo auxiliar de Valencia, monseñor Fernando Ramón, ha presidido hoy en la Catedral la solemnidad de San Vicente Ferrer, patrón de la Comunidad Valencia, con la celebración de una eucaristía en la que, según la tradición, la predicación ha sido realizada por un sacerdote dominico, este año a cargo de Jose Antonio Heredia.

El Arzobispo de Valencia, monseñor Enrique Benavent, no ha podido presidir la solemne misa de pontifical al encontrarse en Roma con motivo de la misa exequial por el eterno descanso del Papa Francisco, celebrada el sábado en la plaza de San Pedro del Vaticano.

José Antonio Heredia, sacerdote dominico encargado de la predicación de este año. (V.Gutiérrez)

Durante su predicación, el religioso dominico Jose Antonio Heredia ha señalado que “Sant Vicent va saber triar la cultura de la vida enfront de la cultura de la mort. La guerra i la mort és incompatible amb este Déu que se’ns ha manifestat en Crist Jesús, com a Paraula que s’encarna i no sols crea, sinó que recrea, és a dir, que salva o que fa posible la vida”.

En este sentido, recordando las palabras del Papa Francisco, ha añadido que “El fet de que la mort siga promoguda com una solució per a alguns, el que en les guerres hagen de morir uns per part d’uns altres, és certament en paraules del Papa Francesc, un fracàs de la humanitat”.

“El cristià és testimoni de l’amor de Déu que crea i que fa possible la vida, tant per mitjà de la procreació com per la cura de la creació, com ens ha recordat el Papa Francesc,  i per això, no destruïx la vida quan esta es torna complicada, infecunda o inútil.”

“La conversió és un desprendre’s de coses, persones, expectatives, interessos i fins i tot del propi jo, per a obrir-nos a Déu i a la seua voluntat amorosa”

En otro momento de la predicación el sacerdote dominico ha recordado que “Sant Vicent és un exemple d’home obert a altres cultures paisos i llengües; i això és possible per la seua constant conversió i predicació de l’Evangeli.»
La conversión, añade,  “és un desprendre’s de coses, persones, expectatives, interessos i fins i tot del propi jo, per a obrir-nos a Déu i a la seua voluntat amorosa. En este sentit, Sant Vicent va ser un mestre de vida interior, un mestre en este art del despreniment i de la conversió”.

Igualmente, ha señalado que el santo valenciano hizo presente el misterio de la Palabra que se encarna mediante la predicación: “Un do que es va convertir en la seua manera de viure i d’actuar en el món. D’ací brolla l’home nou capaç d’escoltar i d’acollir a l’altre amb majúscula, especialment: al foraster, a l’orfe, al pobre, a la viuda, al necessitat, al que no té protecció, al que ho ha perdut tot com em vist recentment amb la Dana”.

“El Papa Francesc ens ha donat grans exemples d’acolliment i d’escolta en este sentit, posant -se de cara als necessitats. Si realment ens posem també nosaltres a l’escolta de la Paraula de Déu, podrem dir també una paraula d’alè, una paraula evangelitzadora i no de rebuig cap a aquells germans i germanes que venen, amb nombroses  possibilitats pero amb nombroses necessitats. Donant eixa esperança que `no quedarà mai defraudada´”, recordando el lema de Año Santo Jubilar que estamos celebrando.

Finalmente, el padre Heredia ha señalado que, por mediación de San Vicente Ferrer seamos capaces de ponernos en camino para ser una iglesia en salida, como deseaba el papa Francisco y que en el mundo “brille la llum de la vida, del matrimoni, de la família, del sacerdoci, de la vida consagrada, de la dona com a constructora d’un món sempre nou i capaç d’acollir i no de marginar, i així salvar a la societat del virus mortal de la degradació, de la guerra i la violència”.

Terminada la eucaristía ha tenido lugar la procesión cívica en honor a san Vicente, desde el Ayuntamiento y hasta a la casa natal del santo. El acto ha finalizado con una ofrenda a la imagen de san Vicente en la plaza Tetuán, la interpretación de himnos y una ‘mascletà’.



Resumen de privacidad

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.